Školení eshop

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Otázky a odpovědi

Dobrý den Vážení zákazníci,

pokud nenajdete odpověď na svou otázku níže, napište prosím na e-mail: jana@vitolife.eu, odpověď obdržíte v nejkratším možném termínu.

PŘEKYSELENÍ ORGANISMU A JEHO NEGATIVNÍ VLIV NA NAŠE ZDRAVÍ.

Překyselení způsobuje nadbytek kyselinotvorných potravin. Např. červená masa (hovězí, vepřové), alkohol, kofein, cukr, potraviny uměle dochucované, dobarvované a různě chemicky upravované. Základními orgány od kterých se odvíjí většina onemocnění jsou játra a ledviny. Všechny tělu nepřirozené látky v první řadě poškozují tyto orgány, čímž nám nepřímo napomáhají k onemocnění. Nadměrné množství kyselých látek v těle však dokáže poškodit jakýkoliv orgán. Tělo se zachraňuje vlastní DEMINERALIZACÍ. Tento nadbytek kyselých látek tělo neutralizuje především
vápníkem z tkání, ale i kostí, zubů a chrupavek. Cévy mají velmi jemnou výstelku a nejsou tudíž uzpůsobené pro transport kyselých roztoků. Nadbytečné kyseliny se naváží na vápník v cévní stěně, ta poté tuhne a reaguje vytvořením ZÁPLATY Z CHOLESTEROLU.
Ideální hodnota PH krve je 7,4 - mírně zásaditá.
Bylo by velmi naivní myslet si, že spolknutím kapsle, nebo vypitím bylinného čaje se uzdravíme. Problém se zmírní,
ale pokud zároveň nezměníme stravovací návyky nemůžeme očekávat zázrak!

 

ZMĚNA STRAVOVACÍCH NÁVYKŮ.

Naše strava se skládá ze tří základních živin - tuky, sacharidy ( cukry ) a bílkoviny. Neméně pak důležité vitamíny,
minerální látky a stopové prvky.

 

TUKY

TUKY - ZDRAVÍ NEBEZPEČNÉ, z dlouhodobého hlediska, jsou tzv. transmastné kyseliny. Poškozují cévy, játra

a zvyšují cholesterol. Jsou obsažené zejména ve ztužených rostliných tucích. Tyto jsou mimo jiné obsaženy
ve formě různých polev na tyčinkách, v čokoládě, v zákuscích, v sušenkách, ale i slaných výrobcích tohoto charakteru.

TUKY - ZDRAVÍ PROSPĚŠNÉ - olivový olej za studena lisovaný, různé oleje ze semen např. lněný, mandlový, konopný. Rybí tuk z tučných ryb - losos, makrela.

DOPORUČUJEME : ACAI BERY, OMEGA 3


SACHARIDY ( cukry )

JEDNODUCHÉ CUKRY- řepný, ovocný, třtinový.

Dostávají se přímo do krve a nutí slinivku břišní vyloučit velké množství inzulínu na jejich vstřebání. Tímto dochází
k velkému zatěžování slinivky a vzniku cukrovky II. typu. Dochází zároveň k přetěžování jater. Je to jeden z důvodů
VYSOKÉ HLADINY CHOLESTEROLU v krvi a ZTUČŇOVÁNÍ JATER. Tato dvě onemocnění nejsou způsobena
jen vysokým příjmem tuků, ale zejména vysokým příjmem cukrů!
Bílý cukr a glukózofruktózový sirup ( obsažený v potravinářských dochucovadlech ), z dlouhodobého hlediska,
způsobuje ALERGIE a OSLABENÍ IMUNITY, dále nemoci LEDVIN a s tím související VYSOKÝ KREVNÍ TLAK.

 

SLOŽITÉ CUKRY - ZDRAVÍ PROSPĚŠNÉ - výrobky z celozrnné mouky, špaldové, žitné, ovesné, celozrnná rýže,
semolinové těstoviny ( z tvrdozrnné pšenice ).

DOPORUČUJEME : OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ, AFRICKÉ MANGO, BRUSINKY

 

BÍLKOVINY

BÍLKOVINY - NEZDRAVÉ - tučné vepřové maso, uzeniny, kuřecí maso z velkochovů, mléko, smetana, tavené
a plísňové síry.

BÍLKOVINY - ZDRAVÉ - ryby, krůta, králík, kuře BIO, nebo z domácího chovu, tvrdé sýry, luštěniny,
sója a výrobky z ní - TOFU, TEMPEH
 

DOPORUČUJEME : ACAI BERRY

 

VITAMÍNY, MINERÁLY A STOPOVÉ PRVKY

Skvělým zdrojem jsou čerstvé plody ovoce a zeleniny. Upřednostňujeme zeleninu - více vlákniny, méně cukru.
Případně zeleninové šťávy. Doplnit lze našimi produkty.

DOPORUČUJEME : VITAMÍN B5, B6, C, D3, E, MULTIVITAMÍN, B - KOMPLEX+VITA. C a E,
MULTIVITAMÍN + MULTIMINERÁL

 

HYDRATACE

Dostatek tekutin je důležitý nejen z hlediska hydratace, ale také nám pomáhá s vylučováním škodlivin.
Pijte nejlépe čistou vodu z kohoutku, ideálně přefiltrovanou filtrační konvicí, která ji zbaví chlóru.
Velmi chutná a osvěžující je s přidáním čerstvě vymačkané citronové šťávy. PŮSOBÍ ZÁSADITĚ!


1. KROK KE ZDRAVÍ - ODKYSELENÍ

Základní krok při řešení jakýchkoliv zdravotních problémů je ODKYSELENÍ ORGANISMU.
Snížíme příjem kyselinotvorných potravin, přidáme více zásaditých.
Každodenní malá rozcvička, případně meditace za účasti POMALÉHO HLUBOKÉHO DÝCHÁNÍ dokáže zázraky!

DOPORUČUJEME : ALOE VERA, MLADÝ JEČMEN, KOPŘIVA, CHLORELLA, OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ,
RESVERATROL, souběžně s PSYLLIEM a ZMĚNOU STRAVOVACÍCH NÁVYKŮ !


2. KROK KE ZDRAVÍ - DETOXIKACE a REGENERACE

Vyčistit tělo od usazených škodlivin.

DOPORUČUJEME : VILCACORA, LECITIN, ŽEN ŠEN PRAVÝ, MACA, CORDYCEPS,


Zároveň doplnit vitamíny a minerální látky.

DOPORUČUJEME : VITAMÍN B5, B6, C, D3, E, MULTIVITAMÍN, MULTIVITAMÍN+MULTIMINERÁL,

B - KOMPLEX VIT. C a E

 

ANTIOXIDANTY - K ČEMU SLOUŽÍ

Antioxidanty nám pomáhají s likvidací volných radikálů.

VOLNÉ RADIKÁLY - JAK VZNIKAJÍ

Volné radikály jsou vedlejší produkty oxidačních procesů. Nejznámější způsob vzniku volných radikálů probíhá v dýchacím řetězci, kde oxidací vzdušným kyslíkem vzniká energie a jako vedlejší produkt - volné radikály.

DOPORUČUJEME : ACAI BERRY, MAQUI BERRY, KUSTOVNICE - GOJI